Dzieci Gotują. 4 pory roku - 9788379127467
Dzieci Gotują. 4 pory roku
79,90  Dodaj do koszyka

Dzieci Gotują. 4 pory roku

79,90 

Na stanie

Buy 1 pieces
79,90 
Total:
79,90 
Buy 2 pieces and save 5%
79,90 
75,91 
Total:
Buy 3 pieces and save 10%
79,90 
71,91 
Total:
Buy 4 pieces and save 15%
79,90 
67,92 
Total:
Buy 5+ pieces and save 20%
79,90 
63,92 
Total:
x

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 369zł

  • 14 dni na zwrot
  • Dostawa zamówienia w 3 – 5 dni
Bezpieczne płatności

W książce Dzieci gotują. 4 pory roku pokazujemy, że pora roku powinna mieć duży wpływ na to co jemy i dlaczego warto korzystać z sezonowych składników. Oczywiście, że smaki i zapachy takich potraw będą nie do podrobienia, ale… Jest naprawdę wiele atutów krajowych produktów sezonowych. Najważniejszy z nich, to wyjątkowa wartość odżywcza – skutek naturalnych warunków wzrostu i dojrzewania oraz krótkiego czasu od zbiorów do trafienia na talerze. Świeże owoce i warzywa sprawiają, że jesteśmy po prostu zdrowsi. Natomiast frykasy przywożone z daleka, w stanie niedojrzałym, są zabezpieczone różnymi chemikaliami przed psuciem i uszkodzeniami mechanicznymi. 
Zatem WIOSNĄ stawiajmy na nowalijki. Pamiętajmy o kiełkach, zielonych koktajlach na bazie świeżych liści (pietruszki, mięty, szpinaku) i… sięgajmy po inne dary natury, takie jak… chwasty! 
LATEM obfitującym w owoce, w czasie upałów, serwujmy zupy na zimno, komponujmy swoje lody i sorbety, aromatyczne koktajle i lemoniady. Sięgajmy także po młode warzywa i świeże aromatyczne zioła. 
JESIEŃ, to czas zbiorów owoców i warzyw, które trafiają do nas „prosto z pola”. Na straganach pysznią się grzyby i orzechy, w których oddziela się skórka od chrupiącego słodkawego wnętrza – niebo w gębie! A charakter jesiennemu jadłospisowi nadaje… dynia.
A ZIMĄ jest czas na sycące ciepłe posiłki. W zastępstwie świeżych produktów postawmy na kiszonki. Korzystajmy z korzennych przypraw i… cytrusów, na które sezon przypada w grudniu i styczniu. Zima pachnie także świątecznymi potrawami, piernikami, pieczonymi mięsami uzupełnionymi kunsztownymi sałatkami. 
Każdy może spróbować swoich sił w sezonowej kuchni z przepisami z tej książki. Są, i całkiem łatwe, i nieco trudniejsze, pracochłonne i niewymagające wiele czasu. Zachęcamy do eksperymentowania! Przy każdej potrawie znajdują się wskazówki, jak ją zmodyfikować. 
ŻYCZYMY POWODZENIA W ODKRYWANIU KULINARNYCH UROKÓW WSZYSTKICH PÓR ROKU!

Informacje dodatkowe

ISBN

Data premiery

Autor

Wydawnictwo

Rok wydania

Oprawa

Liczba stron

Wydanie