Budowanie zdrowej relacji dziecka z jedzeniem to niełatwa sprawa! Dzieci często odmawiają choćby spróbowania nowości, kręcą nosem, dłubią w talerzach…
Co może pomóc? Wspólne posiłki, wspieranie samodzielności, proponowanie różnych smaków, ale bez zmuszania do jedzenia, dawanie dobrego przykładu. A od teraz – również nowa seria książek o Ali i Antku!
Od brzucha mamy aż po samodzielne gotowanie – „Ala i Antek jedzą” pokazuje, jak wygląda nauka jedzenia w każdym wieku. Niemowlęta piją mleko, potem przychodzi czas na kawałki warzyw, zupę, owoce, aż wreszcie na pomaganie rodzicom w gotowaniu!
Joanna Anger – nauczycielka wychowania przedszkolnego i wczesnoszkolnego, mama Ali i Zuzi; Anna Piszczek – polonistka i historyczka, mama Antka i Toli – tworzą jeden z najpopularniejszych blogów parentingowo‑kulinarnych, który skupia rodziców świadomych wagi zdrowego odżywiania. Są autorkami dwóch bestsellerowych książek kucharskich, które zagościły w kuchennych biblioteczkach wielu tysięcy polskich rodzin.